Skvělý kolektiv, minimum stresu, dostatek prostoru pro seberealizaci, adekvátní pracovní i platové podmínky. Vybraný výčet základních bodů, díky kterým roste ruku v ruce podniková kultura a loajalita zaměstanců. Chvíle, kdy se z agentury se stává “dobře namazaný stroj”, který jen tak nic nezastaví, mohou narušovat drobnosti a každodenní zvyky kolegů ve sdílených pracovních prostorech, mezi které patří stravovací návyky, respektive druhy potravin, které konzumujeme. Nemusí být voňavé stejnou měrou pro všechny.

5 pochutin, kterým se vyhnout

1. Lovecký salám, Vysočina

Legendy mezi salámy především 80. a 90. let, které byl nedílnou součástí takřka každé domácnosti. I dnes se najdou svačinové nebo obědové chody obsahující právě jeden ze zmiňovaných salámů.

2. Popcorn

Leč vysoká energetická hodnota mluví jasně pro konzumaci popcornu, chroupavé zvuky a vůně nebo zápach, chcete-li, rozděluje kolegy na dva ostrovy dává naopak najevo, abychom zařadili popcorn mezi nevhodné potraviny.

3. Sýry

Roční spotřeba sýrů v ČR dosahuje přibližně 17kg na osobu za rok. Množstvím se tak řadíme mezi přední konzumenty střední a východní Evropy. Je důležité, mít na paměti, že některé zrající, kozí nebo plísňové sýry mohou někteří lidé čichově vnímat spíše jako zkažené a skvašené jídlo.

4. Vařené vejce

Přestože může být právě po velikonočních svátcích a vy máte kraslic plnou ledničku, vejce jsou dobrou, ale zároveň potravinou, jenž její aroma může některé kolegy až pobuřovat.

5. Tuňák

Pomyslnou třešničkou na dortu mezi , kterou své kolegy nepotěšíte, je právě tuňák. Ať už se jedná o konzervu nebo sendvič, charakteristický zápach ničím neskryjete. Chcete-li mít v kanceláři příjemnou vůni, tuňáka si nechte výhradně na domácí hody.

ilustrační foto: pinterest.com

19. 10. 2015 | autor: Patrik Fingr